Известие

Collapse
No announcement yet.

Какво да избера.?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Аз

Аз карам ТД и съм много доволен от двигателя. Дава ми доста добър разход. И си е доста пъргав особено при по високи обороти. Колкото до по скъпите консумативи не е само дебитомера за смяна всичко което се води консуматив първите 3-6 месеца ще ти се наложи да се смени. Мисля че ролките също са по скъпи, съединитела, самата кола е по скъпа, Но пък е с по хубавото табло.Според мен за семейна кола ТД е доста добър вариант.
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD
    Fiat Coupe 2.0 16V

Comment

Първоначално публикувано от dermeister
      Първоначално публикувано от trustworthy
      Но сравнен с ЖТд, разликите в цените стават осезаеми. На ЖТД само двете помпи (ДВЕ, а не една като при ТД ) са към 2500 лв нови ТД няма дебитомер - ето ти 500 лв консуматив да не ги мислиш, няма горивна рейка (т.нар. common rail) - ето ти още 300 лв отпаднали като евентуален разход...и т.н.
      Аз точно между тия два мотора се чудя и тъкмо се ориентирах към JTD. Какви са тия помпи и те също ли са консуматив? Предполагам само за дебитомера говориш и ще го преживея, ако се наложи да го сменя. Ако JTD-то е читаво и гледано, тези части се надявам да нямам ядове с тях или?

По разни статистики от 0 до 100 JTD е 10,5секунди, а ТД е 12,5сек. Малко смешно и детско изглежда да сравнявам така мотори, но би ми се искало да си купя кола с добра динамика. Ако някой има впечатления и от двата типа двигателя, нека сподели.... Защото, ако разликата не е голяма, това JTD с тази подръжка малко се обезсмисля.
      Ами нали знаеш, че никога няма пълно щастие Един двигател колкото е по-сложен... толкова повече главоболия можеш да очакваш и обратното, колкото по-прост... толкова по-малко. Така че винаги едното за сметка на другото. JTD... по-добър и пъргав, но повече ще му трепериш. TD... по-слабичък от към динамика и муден от другия, но пък по-опростен и по-малко проблемен може би, и по-евтин за подръжка.
      ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
      sigpic
      ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

Working...
      X